چطوری کیفیت پرینتر سه بعدی را بالا ببریم؟ در ادامه مقاله میپردازیم به افزایش کیفیت پرینت سه بعدی با اصول کامل، با ما همراه باشید.
در پرینتر سه بعدی علاوه بر این که نوع دستگاه و برندی که خریداری شده در کیفیت خروجی پرینت قطعات تأثیر می گذارد به عوامل دیگر نیز وابسته می باشد.
جهت خرید پرینتر سه بعدی مدل Core 30 و سایر مدل های دیگر نیز میتوانید در دسته محصولات پرینتر سه بعدی مشاهده کرده و سپس خرید نمایید.
این عوامل عبارتند از عوامل تعمیراتی مکانیک و الکترونیک، اکسترودر و تنظیمات نرم افزار.
عوامل مکانیکی
حتی در صورتی که پرینتری که تهیه کرده اید از بهترین برند نیز باشد، ممکن است بعد از مدتی در کیفیت پرینت تأثیر گذار باشد. لذا باید بررسی کرد که در چه محوری مشکل ایجاده شده که بتوان آن را رفع کرد. معمولاً برای این کار از مکعب های تست پرینت استفاده می شود. که در هر سمت آن حرف محور هک شده است. لذا بعد از پرینت به راحتی می توان فهمید که عیب کیفیت پرینت در کدام محور یا محورها می باشد تا بتوان آن مشکل را رفع کرد.
۱- شل بودن تسمه
در صورتی که خطا در محور X یا Y باشد می توانید شل بودن تسمه یا سفتی بیش از حد آن را بررسی کنید. در صورتی که پرینتر شما با سیستم چرخ حرکت می کند می توانید از رگلاژ بودن چرخ و سالم بودن آن مطمئن شوید.
۲- Z-wobble
در صورتی که خطا در محور Z اتفاق افتاده باشد می توانید عوامل لقی در محور Z را بررسی کنید. در مقاله مربوط به به طور کامل این مورد را بررسی کردیم. با سفت کردن محور حرکتی می توان گفت عوامل مکانیکی در عملکرد پرینت سه بعدی برای در اختیار داشتن یک کیفیت مطلوب را چک کرده اید.
همچنین بخوانید : مشکلات Z-wobble
سیستم اکسترودر
مهمترین قسمت در کیفیت محصول اکسترودر دستگاه می باشد. لذا عوامل مربوط به اکسترودر را باید حتماً بررسی کنید.
۱- فیلامنت
کیفیت فیلامنت در کیفیت خروجی قطعه کار بسیار تأثیر گذار است. قطر فیلامنت یک مقدار استاندارد دارد به عنوان مثال 1.75. در برخی فیلامنت ها این قطر در طول مسیر رول متغیر می باشد و همین تغییر باعث گرفتگی جزعی نازل شده و در کیفیت پرینت تأثیر منفی خواهد گذاشت. لذا سعی کنید از فیلامنت با بهترین کیفیت استفاده کنید.
۲- فاصله پولی از موتور
فیلامنت توسط یک پولی به سمت نازل هدایت می شود. فاصله این پولی از چرخدنده موتور باید استاندارد باشد. فاصله زیاد باعث عدم تزریق درست و سفتی بیش از اندازه باعث له کردن فیلامنت می شود. لذا این فاصله در تعیین سرعت و میزان درست تزریق فیلامنت مؤثر است.
۳- نازل و لوله تفلون
در انتخاب جنس نازل باید دقت کرد. همچنین نازل و لوله تفلون هر دو بعد از مدتی استفاده باید تعویض گردند. با توجه به هزینه کم این دو قلم بهتر است در زمان مشخص تعویض گردند.
۴- فن
در قسمت اکسترودر دو فن قرار دارد. یکی برای خنک کردن قسمت اکسترودر و دیگری برای خنک کردن قطعه کار. در برخی مواقع با وجود این که هر دو کار می کنند ولی سرعت لازم را ندارد، در این مواقع می توان گفت فن عمر مفید خود را از دست داده و بهتر است یک فن جایگزین استفاده گردد.
تنظیمات پرینت
عامل آخر در تعیین کیفیت خوب قطعه کار تنظیمات نرم افزار است.
۱- ضخامت لایه
معمولاً در پرینترهای FDM لایه ها به صورت ضریبی از 0.5 میلی متر تغییر می کند که کمترین مقدار 0.5 و بیشترین مقدار0.3 میلی متر است. (با فرض بر این که قطر نازل 0.4 میلی متر باشد) هر چه تنظیمات به 0.5 نزدیک تر باشد کیفیت پرینت بهتر خواهد بود.
۲- میزان flow rate
این مقدار میزان تزریق فیلامنت از نازل است که به صورت درصد است. پیدا کردن میزان flow rate کاملاً تجربی است و ممکن است با تغییر برند فیلامنت این میزان نیز تغییر کند.
۳- سرعت پرینت
سرعت پرینت باید نسبت به ابعاد قطعه کار و مشخصات خود پرینتر، استاندارد تعریف شود. معمولاً در قطعات پیچیده تر و یا کوچکتر با سرعت پایین تر پرینت گرفته می شود تا کیفیت تزریق کاهش پیدا نکند.
۴- کالیبره بودن پرینتر
هر چند کالیبره کردن اصولاً به صورت دستی انجام می گیرد و در صورتی که دستگاه مجهز به سیستم اتو کالیبره نباشد، ارتباطی با نرم افزار ندارد ولی معمولاً در هر بار پرینت بهتر است میز پرینتر را کالیبره کرد.
همچنین بخوانید: نحوه کالیبره کردن پرینتر سه بعدی
در صورتی که موارد فوق را انجام دادید و باز به کیفیت مطلوب نرسیدید، بهتر است با یک کارشناس در زمینه سرویس پرینتر سه بعدی مشورت بگیرید.
آرلی فروشنده پرینتر سه بعدی
شرکت آرلی فروشنده پرینترهای سه بعدی و خدمات پرینت سه بعدی می باشد. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص خرید پرینتر سه بعدی با شماره ۲۶۳۱۲۳۹۷-۰۲۱ تماس حاصل نمایید.