مقالات

کاربرد پرینتر سه بعدی در صنعت ساختمان

کاربرد پرینتر سه بعدی در صنعت ساختمان

ساختمان سازی یکی از گران ترین صنعت ها می باشد. مخصوصاً اگر در سطح ساخت یک برج باشد و یا یک مجتمع تجاری بزرگ. معمولاً سرمایه گذار با یک پیمانکار در زمینه ساخت این ساختمان های بزرگ قرارداد می بندد.

سازنده برای شروع کار یک طرح آماده می کند و برای تأیید به سرمایه گذار ارجاع می دهد. این طرح معمولاً با نرم افزارهای مهندسی کشیده می شود. در ساختمان های نسبتاً کوچک معمولاً به وسیله عکس رندر از ساختمان می توان برای گرفتن تأییدیه از سمت سرمایه گذار مطمئن بود.

جهت استفاده از خدمات پرینت سه بعدی اینجا کلیک کنید

ولی وقتی صحبت از ساختمان های تجاری و یا برج می شود، قطعاً نیاز به ساخت ماکت از ساختمان می شود. مخصوصاً اگر قرار به ساخت شهرک های ساختمانی باشد. در این صورت با توجه به نیاز به جذب سرمایه و احتمالاً پیش فروش ساختمان ها، باید چشم اندازی از آینده شهرک داشته باشیم. به گونه ای که قبل از شروع ساخت مشتری از آینده شهرک و ساختمان سازی مطمئن شود.

در شهرک های ساختمانی و یا مجتمع های بزرگ، بعد از ساخت ساختمان، ماکت ساختمان در ورودی ساختمان قرار داده می شود. این ماکت به گونه ای راهنمایی بسیار خوبی برای مراجعین از نمای کلی ساختمان، ورودی ها، امکانات و مسیرها در اختیار خواهد گذاشت.

ماکت سازی

ماکت سازی از زمان های گذشته وجود داشته و هنری است که نیاز به تجربه و علم بسیار زیادی دارد. در گذشته برای ساخت ماکت از مقوا استفاده می کردند.به این صورت که با برش و خم کردن مقوا شکل نهایی کار ساخته می شد. این فرآیند چون تماماً کار دست بود هم به شدت زمان بر بود و هم نیاز به تجربه زیادی داشت.

ماکت سازی

بعد ها بخشی از ماکت سازی به صورت آماده تهیه می شد. مثلاً فضای سبز، یا استفاده از نرده های پله ها و… و حتی فضای بیرون محوطه مثل آدم ها و چراغ های راهنما همگی به صورت آماده از بازار تهیه می شد و فقط نمای اصلی ساختمان به وسیله مقوا ساخته می شد.

ماکت سازی امروزی

امروزه، ماکت سازی بسیار پیشرفت کرده است. به طوری که ساخت یک ماکت می تواند چند صد میلیون تومان هزینه برای سرمایه گذار داشته باشد.

با پیدایش پرینتر سه بعدی، صنعت ساختمان رونق بسیار زیادی گرفته است. به طوری که برای ساخت ساختمان های بزرگ از پرینترهای متنوعی استفاده می شود. پرینتر سه بعدی FDM و DLP دو پرینت پر طرفدار در این صنعت به حساب می آیند. همانند گذشته می توان بخش هایی از ساخت ماکت را به صورت آماده تهیه کرد. البته به دلیل قدرت پرینتر سه بعدی در ساخت جزئیات، قسمت های کمتری از ماکت به صورت آماده تهیه می شود.

همچنین بخوانید: ساخت ماکت سه بعدی با پرینتر سه بعدی

ماکت سازی امروزی

برای ساخت ماکت به کمک پرینتر سه بعدی، ابتدا طرح اولیه توسط نرم افزارهای مهندسی مانند 3d max طراحی می شود. بعد از تأییدیه از سمت مجری، فایل طراحی به بخش های کوچک تر تقسیم می شود و به صورت مجزا و مستقل خروجی گرفته می شود.
مثلاً نمای اصلی ساختمان جداگانه خروجی گرفته می شود. و پنجره ها و قسمت درب ساختمان و نرده ها… هر کدام جدا جدا ذخیره می شوند.

حتی در برخی ساختمان ها ممکن است طبقات نیز از هم تفکیک شوند. سپس قسمت های حجیم تر مثل نمای ساختمان را با پرینتر سه بعدی FDM می سازند و قسمت های کوچک و دقیق تر را با پرینتر سه بعدی DLP می سازند. کار ماکت ساز assemble کردن این قطعات است که شاید در ظاهر آسان به نظر بیاید ولی قطعاً نیاز به دقت بالا را خواهد داشت.

مزایای ماکت سازی با پرینتر سه بعدی

سرعت در ساخت نسبت به روش های سنتی

  • نیاز به نیروی متخصص کمتر چرا که بخش اصلی کار را یک اپراتور نیز می تواند انجام دهد.
  • کیفیت ساخت: با توجه به هزینه های زیادی که صرف ساخت ماکت می شود، استفاده از پرینتر سه بعدی در جذاب تر شدن ماکت بسیار مؤثر خواهد بود.
  • تأثیر در جذب مشتری: به دلیل این که پرینتر سه بعدی می تواند جزئیات دقیق تری را نسبت به روش های سنتی به نمایش بگذارد و قطعاً در ملموس تر شدن ماکت برای مشتری مؤثر خواهد بود.
  • امکان ساخت طرح های بسیار پیچیده شاید با روش های سنتی قابل ساخت نباشد، در صورتی که با روش پرینت سه بعدی هر طرجی را می توان اجرا کرد.
نتیجه گیری

به طور کلی ماکت سازی روشی است که صنعتگران ساختمان برای جذب مشتری استفاده می کنند که در ساختمان های کوچک معمولاً توجیه پذیر نخواهد بود. ولی در صورت ساخت پروژه های بزرگ یکی از لوازم ضروری به حساب می آید.

جهت خرید پرینتر سه بعدی خانگی یا صنعتی از شرکت آرلی می توانید وارد سایت شده و انواع پرینتر سه بعدی را بالاترین کیفیت و نازل ترین قیمت مشاهده کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × یک =