مقالات

مناسب ترین تراکم در پرینتر سه بعدی

چه تراکمی در پرینتر سه بعدی نیاز است ؟

پرینتر سه بعدی قطعات را به صورت را لایه لایه می سازد. برخلاف روش تزریق پلاستیک که در یک‌ لحظه کل حجم قالب از مواد اولیه پر می شود، در پرینتر سه بعدی به دلیل خاصیت پرینت لایه لایه امکان تعریف چگالی مختلف وجود دارد.

یعنی شما می توانید با تراکم مختلف، قطعه کار خود را بسازید. همین ویژگی کمک‌ می کند تا در بسیاری از موارد بتوانید از هزینه های اضافی صرفه جویی کنید.

با توجه به این که تمام قطعات پرینت شده الزاماً نیاز به یک تراکم ثابت ندارند، شما می توانید متناسب با نوع قطعه و استحکام مورد انتظار، تراکم پرینت سه بعدی را تعریف کنید.

تراکم در پرینتر سه بعدی

تراکم در پرینتر سه بعدی به صورت درصدی است. به این صورت که اگر چگالی یا infill را صفر در نظر بگیرید، داخل قطعه کار را به صورت خالی پرینت می گیرد و اگر صد در نظر بگیرید کاملاً تو پر پرینت می گیرد

نکته ای که باید در نظر گرفت در این است که تراکم در پرینتر سه بعدی فقط مربوط به داخل قطعه کار است و محیط بیرونی قطعه کار در هر صورت به صورت تو پر پرینت می گردد.

تراکم در پرینتر سه بعدی

 

به طوری که اگر یک قطعه کاملاً تو پر با چگالی صد در صد را در کنار یک قطعه با چگالی صفر در صد قرار دهید از ظاهر نمی توانید فرق آن دو را تشخیص دهید و فقط از طریق اختلاف وزن در قطعه می توانید از اختلاف چگالی این دو قطعه آگاه شوید.

همانطور که گفته شد برای تراکم در پرینتر سه بعدی با استحکام مورد نیاز چگالی متفاوتی تعریف می گردد که در زیر به آن موارد اشاره خواهیم کرد.

۱- نمونه سازی

یکی از پر کاربردترین مصارف پرینتر سه بعدی در نمونه سازی قطعات قبل از تولید است. تولید کنندگان قطعات پلاستیکی یا صنایع دیگر برای قالب سازی نیاز به سرمایه گذاری نسبتاً زیادی دارند. همواره تولید با ریسک همراه خواهد بود. چه در بخش فروش و چه در بخش تولید.

برای جلوگیری از هر گونه اشتباه طراحی و تولید، قبل از قالبسازی، یک یا چند نمونه از محصول نهایی پرینت می شود. تا هم از خطا های احتمالی در طراحی مطمئن شوند، هم بتوانند فروش محصول را در بازار ارزیابی کنند.

برای نمونه سازی معمولاً نیاز به چگالی بالا نیست چرا که هم زمان پرینت افزایش می یابد و هم هزینه مواد اولیه. با توجه به این که احتمال تغییر طرح وجود دارد معمولاً نمونه سازی با حداقل چگالی و بین ده تا پانزده درصد تنظیم می گردد.

۲- قطعات نرمال

نوع دیگر از قطعاتی که با پرینتر سه بعدی تولید می گردند، قطعاتی هستند که نیاز به استحکام بالاتری دارند. مانند ماکت های ساختمانی، نمونه قالب سیلیکون یا ریخته گری، قطعات دکوراتیو و…… این قطعات با وجود این که به عنوان نمونه سازی مورد استفاده قرار نمی گیرند، ولی فشار زیادی نیز به آن ها وارد نیست.

لذا به استحکام بالایی نیاز ندارند. به این گونه قطعات، قطعات نرمال می گویند، که تنظیمات پرینت سه بعدی نیز برای آن ها همیشه تنظیمات متوسط است. به عنوان مثال تراکم پرینت برای این قطعات بین بیست تا چهل درصد است.

۳- قطعات صنعتی

بالاترین تنظیمات چگالی، مربوط به قطعاتی است که در صنعت مورد استفاده قرار می گیرند. بسیاری از مواقع پرینتر سه بعدی، برای تولید مستقیم قطعات مورد استفاده قرار می گیرد.

قطعات صنعتی

در این مواقع باید تنظیمات پرینت سه بعدی بالاترین حد ممکن باشد. تراکم برای قطعات صنعتی معمولاً بین پنجاه تا صد در صد می باشد. متناسب با نوع قطعه و فشاری که بر روی قطعه در صنعت اعمال می شود تعیین کننده درصد این چگالی می باشد.

نکاتی در مورد تراکم پرینتر سه بعدی

1- معمولا برای استحکام قطعه کار، چند لایه از پایین ترین لایه و بالاترین لایه قطعه کار را به صورت صد در صد تو پر در نظر می گیرند. فارغ از این که قطعه کار برای نمونه سازی است یا تولید، برای ظاهر کار و استحکام حداقلی، نیاز به چگالی تو پر در لایه های زیرین و بالایی می باشد.

در نرم افزار پرینتر سه بعدی  گزینه ای برای این لایه ها در نظر گرفته می شود که به آن TOP/ BOTTON LAYER گفته می شود. تعداد لایه های تو پر معمولاً بین دو تا پنج لایه در نظر گرفته می شود.

همچنین بخوانید: نرم افزارهای پرینتر سه بعدی را بشناسید !

2- همانطور که گفته شد چگالی یا تراکم، مربوط به داخل کار است و محیط کار یک قطعه صنعتی و یک قطعه ای که برای نمونه سازی است در ظاهر فرقی ندارد.

نکاتی در مورد تراکم پرینتر سه بعدی

محیط کار که اصطلاحاً SHELL نامیده می شود. در وزن و استحکام نهایی قطعه کار مؤثر است و متناسب با این که قطعه کار چه استحکامی نیاز دارد بین دو تا پنج دیواره در نظر گرفته می شود. به هنگام پرینت در هر لایه ابتدا محیط کار پرینت گرفته می شود و بعد داخل کار به عنوان چگالی ساخته می شود.

۳- در قطعات بسیار کوچک به دلیل تمرکز بالای دمایی برای جلوگیری از دفرمه شدن، معمولاً چگالی را خیلی بالا در نظر نمی گیرند و در صورتی که نیاز به چگالی صد بود معمولاً از یک فن کمکی برای خنک کردن محیط پرینت استفاده می کنند.

چگالی در پرینتر سه بعدی

4- شکل چیدمان تراکم متنوع است مانند دایره ای، شطرنجی، ضربدری، لانه زنبوری که مستحکم ترین روش در چیدمان چگالی لانه زنبوری است که در نرم افزار می توانید انتخاب کنید. بدیهی است که با انتخاب این گزینه می توانید با چگالی کمتر قطعات مستحکم تری داشته باشید.

آرلی فروشنده انواع پرینتر سه بعدی

شرکت آرلی فروشنده انواع فیلامنت و پرینترهای سه بعدی می باشد. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص پرینتر سه بعدی و خدمات پرینت سه بعدی با شماره ۲۶۳۱۲۳۹۷-۰۲۱ تماس حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + چهارده =