مقالات

تفاوت پرینتر سه بعدی FDM و رزینی

تفاوت پرینتر سه بعدی FDM و رزینی

به طور کلی می توان گفت پرینترهای FDM مخصوص نمونه سازی و ساخت ارزان محصول است ولی پرینتر سه بعدی dlp برای قطعات دقیق می باشد. ولی تفا‌وت های بسیار زیادی در نوع کار این دو پرینتر وجود دارد که در ادامه به این موارد اشاره خواهیم کرد.

تفاوت پرینتر سه بعدی FDM و رزینی

۱- ابعاد کاری:

ابعاد پرینترهای سه بعدی رزینی معمولاً کوچک است و در محدوده ده تا پانزده سانتی متر می باشند. هر چند پرینترهای رزینی صنعتی نیز وجود دارد که دارای سایز بزرگتری هستند ولی به طور عمده این تکنولوژی از پرینترها در ابعاد کوچک ساخته می شوند. در صورتی که پرینترهای سه بعدی FDM را می توان در ابعادی بزرگتر از یک متر نیز ساخت.

۲- مواد مصرفی:

مواد مصرفی در پرینترهای سه بعدی رزینی، رزین مایع است در صورتی که در پرینترهای FDM پلیمر می باشد که به صورت فیلامنت تزریق می شود.

مواد مصرفی پرینتر سه بعدی

۳- تکنولوژی:

پرینتر سه بعدی FDM از گرم کردن تا دمای ذوب فیلامنت و اکسترود آن بر روی میز پرینتر، قطعات را تولید می کند. در صورتی که در پرینترهای رزینی میز پرینتر در داخل محفظه رزین قرار دارد( به انداره یک لایه پرینت) و با تابش لیزر یا منبع نور باعث شکل گیری و پرینت سه بعدی قطعات می شود.

جهت مشاهده و خرید پرینتر سه بعدی اینجا کلیک کنید

۴- لایه های پرینت:

ضخامت لایه های پرینت در پرینتر سه بعدی FDM معمولاً از پنجاه میکرون به بالا می باشد. در صورتی که پرینترهای سه بعدی رزینی را می توان در لایه های کمتر از ده میکرون نیز ساخت. این ضخامت لایه تاثیر بسیار زیادی در امکان ساخت قطعات ریز و با جزییات بالا را فراهم می آورد.

لایه های پرینت

 

۵- دقت پرینت:

دقت پرینت در پرینترهای سه بعدی رزینی به مراتب بالاتر از پرینترهای سه بعدی FDM است. استفاده از لیزر در افزایش دقت پرینترهای رزینی بسیار مؤثر است. در صورتی که پرینترهای سه بعدی FDM به دلیل شیرینکیج که فیلامنت ها دارند دقت پایین تری را می توانند پرینت کنند.

دقت پرینت

۶- مصارف:

پرینترهای FDM بیشتر برای ساخت قطعات نمونه و یا قطعات با دقت های متوسط مورد استفاده قرار می گیرند در صورتی که پرینترهای سه بعدی رزینی برای قطعات بسیار دقیق با جزئیات بالا مانند نمونه ریخته گری طلا و جواهرآلات و یا چرخدنده های بسیار ریز و سایر قطعات پیچیده و حساس مورد استفاده قرار می گیرند.

۷- قیمت مواد مصرفی:

قیمت رزین به مراتب گران تر از فیلامنت است. علاوه بر این که خود دستگاه پرینتر سه بعدی رزینی بسیار گران تر از پرینترهای سه بعدی FDM در ابعادکاری مشابه می باشد.

۸- اپراتوری:

اپراتوری پرینترهای سه بعدی FDM نسبت به پرینترهای رزینی راحت تر می باشد. مخصوصاً در بخش ساپورت گذاری که در پرینترهای FDM تقریباً اتوماتیک توسط نرم افزار انجام می گیرد. در صورتی که در ساپورت گذاری پرینتر های سه بعدی رزینی نیاز به تجربه مرتبط می باشد.

اپراتوری پرینتر سه بعدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + ده =