مقالات

تفاوت پرینتر سه بعدی صنعتی با خانگی

تفاوت پرینتر سه بعدی صنعتی با پرینتر سه بعدی خانگی

پرینترهای سه بعدی تنوع بسیار زیادی دارند و هر شرکتی متناسب با نیاز بازار یک یا چند نوع آن را تولید و به فروش می رساند. به طور کلی و جدا از نوع تکنولوژی، پرینترهای سه بعدی به دو بخش پرینترهای سه بعدی صنعتی و پرینتر های سه بعدی خانگی تقسیم بندی می شوند. تفاوت های زیادی بین پرینترهای سه بعدی صنعتی و خانگی وجود دارد که آن ها را از هم متمایز می کند که ما بطور کامل درمورد این تفاوت ها در این مقاله توضیح داده ایم

تفاوت پرینتر سه بعدی صنعتی با پرینتر سه بعدی خانگی در چیست؟

پرینتر سه بعدی صنعتی و خانگی تفاوت های بسیار زیادی با یکدیگر دارند که ما در این بخش به آنها اشاره کرده ایم:

1-  قیمت تمام شده

مهم ترین بخش جدا سازی پرینترهای سه بعدی صنعتی و خانگی از هم قیمت تمام شده ساخت پرینتر سه بعدی می باشد. چرا که ساخت پرینتر سه بعدی می تواند بسیار گران شود و شاید توجیح پذیر نباشد که برای مصارف شخصی و یا سرگرمی و آموزش هزینه زیادی بابت پرینتر سه بعدی پرداخت شود. در حقیقت معنی پرینتر سه بعدی خانگی این نیست که در خانه استفاده می شود.

همچنین بخوانید : انواع پرینتر رنگی سه بعدی

در حقیقت پرینترهای سه بعدی خانگی به دلیل این که اصولا برای مصارف صنعتی استفاده نمی شوند( به دلیل دقت نه چندان بالا)، بسیاری از فاکتورهایی که برای پرینتر سه بعدی صنعتی مورد نیاز است را شامل نمی شوند و دلیل اصلی نامگذاری آن ها به اسم خانگی همین موضوع است که مهم ترین فاکتور آن هزینه مناسب و ارزان است.

پرینترهای سه بعدی خانگی را می توان با حداقل قیمت تهیه کرد و شما با مبلغ ۲۰۰ دلار می توانید یک پرینتر سه بعدی خانگی با کیفیت خوب تهیه کنید. در صورتی که پرینترهای سه بعدی صنعتی به دلیل فاکتورهایی که در ادامه به آن ها می پردازیم معمولا قیمت های بالایی دارند و می توانند به چند ده هزار دلار نیز برسند.

2- سرعت پرینت سه بعدی

یکی از موارد دیگر از تفاوت بین پرینتر سه بعدی صنعتی و خانگی در سرعت پرینت بالای پرینترهای صنعتی می باشد. اکسترودر پرینترهای سه بعدی صنعتی بسیار قوی می باشد و قدرت این را دارد که بتواند قطعات را با سرعت بسیار بالا و البته با حفظ کیفیت عالی پرینت سه بعدی بگیرد. در پرینترهای سه بعدی خانگی عموما با افزایش سرعت، کیفیت پرینت سه بعدی کاهش چشمگیری پیدا می کند و حتی احتمال آسیب زدن به نازل و اکسترودر دستگاه نیز وجود دارد.

سرعت چاپ در پرینترهای سه بعدی خانگی معمولا در رنج ۳۰ تا ۵۰ میلی متر بر ثانیه است در صورتی که سرعت پرینت سه بعدی در پرینتر های سه بعدی صنعتی تا 300 میلی متر بر ثانیه نیز می تواند تنظیم گردد. لذا زمان ساخت یک قطعه با پرینتر سه بعدی صنعتی می تواند تا ۶ برابر پرینتر سه بعدی خانگی باشد.

3- تنوع در فیلامنت های قابل پرینت سه بعدی

تنوع فیلامنت در پرینتر سه بعدی وجود دارد که هر کدام از این فیلامنت ها در‌ موارد مخصوص کارایی دارند. مثلا مواد انعطاف پذیر و یا فیلامنت هایی که استحکام بالایی در برابر شکست دارند یا فیلامنت هایی که تحمل دمای بالایی دارند. در پرینتر های سه بعدی خانگی تعداد فیلامنت یا مواد مصرفی بسیار محدود می باشد و شاید کمتر از ۴یا ۵ فیلامنت را شامل شود. در صورتی که در پرینتر سه بعدی صنعتی تمام فیلامنت های به اصطلاح دشوار را به راحتی پرینت می کند.

تنوع در فیلامنت های قابل پرینت سه بعدی

ساختار پرینترهای سه بعدی صنعتی به گونه ای است که می تواند شرایط را برای چسبیدن لایه های پرینت در این فیلامنت ها فراهم کند، لذا قطعاتی که با فیلامنت های خاص منظوره و دشوار ساخته می شوند بدون دفرمگی و یا شکست و ترک ساخته می شوند.

4- ابعاد قابل پرینت سه بعدی

هر چند پرینتر های سه بعدی خانگی نیز می توانند در سایزهای بزرگ ساخته شوند ولی به دلیل قیمت تمام شده بالا عموما در ابعاد کوچکتر ساخته می شوند. همچنین ساخت پرینتر سه بعدی خانگی در ابعاد بزرگ در صورتی که برخی فاکتورهای مورد نیاز پرینتر سه بعدی صنعتی( مانند قطعات به كار رفته) را رعايت نكند، باعث كاهش كيفيت ساخت قطعات خروجى می شود.

لذا توليد كنندگان پرینترهای سه بعدی خانگی عموما یا ابعاد کوچک و متوسط می سازند، یا برخی فاکتورهای مهم در پرینترهای صنعتی( که تاثیر مستقیم در کیفیت خروجی قطعات دارند) را در پرینترهای سایز بزرگتر خود استفاده می کنند. که اصطلاحا به این پرینترها، پرینتر سه بعدی نیمه صنعتی می گویند.

همچنین بخوانید : پرینترهای سه بعدی صنعتی بزرگ

در صورتى كه در پرينترهاى سه بعدى صنعتى به دليل اين كه ذاتا قيمت تمام شده پرينتر بالا مى باشد توليد كنندگان ترجيح مى دهند مقدارى هزينه توليد را بالاتر ببرند كه بتوانند پرينتر با سايز بزرگ ارائه دهند. مگر در موارد خاص كه مصرف كننده به پرينتر كوچك ولى صنعتى نياز داشته باشد.

5- قطعات به كار رفته در ساخت پرينتر سه بعدى

دليل تفاوت قيمت پرينترهاى سه بعدى صنعتى و خانگى در قطعات به كار رفته در آن ها مى باشد. در پرينترهاى سه بعدى خانگى به دليل توقع كمتر از كيفيت و دقت، از قطعات ارزان ترى استفاده مى شود. در صورتى كه در پرينترهاى سه بعدى صنعتى به دليل اين كه قيمت تمام شده فاكتور اصلى نمى باشد، از تمام امكانات براى بهره ورى بهتر پرينتر سه بعدى استفاده مى شود.

در ادامه به برخى از اين موارد مى پردازيم:

1- برد پرينتر سه بعدى

در پرينترهاى سه بعدى خانگى معمولا از بردهاى ارزان آردينو استفاده مى شود كه مخصوص پرينتر سه بعدى نيست. در صورتى كه در پرينترهاى سه بعدى صنعتى از بردهاى حرفه اى MKS يا SKR استفاده مى شود.

برد پرینتر سه بعدی

قدرت اين بردها بسيار بالاست و مخصوص پرينتر سه بعدى طراحى شده و آپشن هاى بسيارى از قبيل امكان استفاده از LCD TOUCH را فراهم مى سازد. تفاوت قيمت بردهاى آردينو با MKS و SKR قابل توجه است.

قدرت برد پرینتر سه بعدی

لذا عموما در پرينترهاى سه بعدى خانگى ترجيح بر اين است كه از بردهاى آردينو استفاده شود. البته اين مورد هم بايد اضافه كرد كه در صورت استفاده از برد آردينو نياز به يك واسط به نام RAMP مى باشد كه ارتباط بين برد آردينو و پرينتر سه بعدى است.

2- محورهای حرکتی

استفاده از BALL SCREW به جای پیچ یا LEAD SCREW در پرینتر های سه بعدی صنعتی دقت بسیار بالایی را در قطعات تولیدی با پرینتر سه بعدی به وجود می آورد. به دلیل گران بودن BALL SCREW، استفاده از آن در پرینتر های سه بعدی خانگی توجیح پذیر نخواهد بود.

محورهای حرکتی

عموما در پرینتر های سه بعدی خانگی از پیچ برای حرکت محور Z استفاده می شود. در مواردی که دقت بالاتری نیاز باشد به جای پیچ از LEAD SCREW استفاده می شود.

3- استپر موتور

قیمت استپر موتور براساس وزن و برند آن است. هر چه قدر وزن موتور بالاتر باشد قدرت و کارایی بیشتری دارد و قطعا قیمت بالاتری نیز خواهد داشت. قدرت بالای موتور در اکسترود کردن بهتر مواد و حرکت بهتر و دقیق تر محورها تاثیر گذار خواهد بود. در پرینترهای سه بعدی خانگی معمولا از استپر موتورهای با وزن پایین تر مثلا ۳ یا ۴ کیلوگرم استفاده می شود.

استپر موتور

در صورتی که در پرینترهای سه بعدی صنعتی معمولا از استپر موتورهای ٥ يا ٧ كيلو استفاده مى شود. همچنین در پرینترهای سه بعدی صنعتی برای حرکت محور Z( به دلیل این که وزن قطعه را تحمل می کند و باعث جابجایی میز می شود) از دو استپر موتور استفاده می شود. در صورتی که ممکن است در پرینترهای سه بعدی خانگی از یک استپر موتور استفاده شود.

4- اکسترودر پرینتر سه بعدی

شاید بتوان گفت مهم ترین بخش در تعیین کیفیت نهایی قطعه کار و همچنین توانایی در پرینت سه بعدی با سرعت بالا اکسترودر پرینتر سه بعدی باشد. هر چقدر طراحی اکسترودر حرفه ای تر باشد و قطعات با جنس بهتری در ساخت اکسترودر استفاده شود، کیفیت بهتری از محصول نهایی خواهیم داشت.

اکسترودر پرینتر سه بعدی

همچنین برای این که بتوانیم قطعات با سرعت پرینت بالا داشته باشیم، باید اکسترودر پرینتر سه بعدی ما توانایی اکسترود و تزریق با این سرعت را بر روی لایه های پرینت داشته باشد و قدرت خنک کاری و COOLING  ما به گونه ای باشد که  لایه ها به راحتی به هم جوش بخورند. یکی از مهم ترین رکن ها در ساخت پرینترهای سه بعدی صنعتی، طراحی اصولی اکسترودر می باشد. در صورتی که در پرینتر سه بعدی خانگی احتمال استفاده از اکسترودرهای آماده مانند MK9 نیز وجود دارد.

5- استفاده از برد کمکی

همانطور که گفته شد یکی از اختلاف ها در تولید پرینترهای سه بعدی صنعتی با خانگی در انتخاب برد پرینتر سه بعدی می باشد. جدا از برد اصلی دستگاه، در برخی موارد نیاز به یک برد کمکی برای پرینت فیلامنت های خاص منظوره مانند پلی آمید می باشد. لذا ممکن است در ساخت پرینتر سه بعدی از نوع صنعتی، از یک برد اضافه تر نیز استفاده شود.

6- بدنه دستگاه پرینتر

در پرینتر های سه بعدی خانگی به دلیل این که دقت خیلی مد نظر نیست ممکن است از بدنه پروفیل یا پلکسی در ساخت استفاده شود. در صورتی که ممکن است در حین پرینت دچار ارتعاش شود. در صورتی که در پرینترهای سه بعدی  صنعتی یکی از مهم ترین گزینه ها در طراحی دستگاه، طراحی بدنه پرینتر سه بعدی می باشد.

معمولا از جنس فلز برای ساخت بدنه استفاده می شود. البته جنس فلز برای قسمت الکترونیک مناسب نیست و معمولا پشت بدنه فلزی یک ورق از چوب استفاده می کنند و قطعات الکترونیکی و برد را بر روی چوب نصب می کنند. بدیهی است استفاده از فلز در ساخت بدنه شدید‌‌‌‌‌‌‌ا در وزن پرینتر سه بعدی تاثیر گذار خواهد بود.

پرینترهای سه بعدی خانگی وزن سبکی دارند و به راحتی می توان آن ها را حمل کرد. به همین دلیل است که به پرینترهای سه بعدی غیر صنعتی، خانگی می گویند. چرا که بسیاری از افراد در منزل نیز می توانند از این پرینترها استفاده کنند. حتی خیلی از افراد در حین مسافرت نیز پرینترهای سه بعدی خانگی را همراه خود در ماشین قرار می دهند و در حین سفر نیز از پرینتر خود استفاده می کنند.

مواردی که در مورد تفاوت پرینتر سه بعدی صنعتی با پرینتر سه بعدی خانگی در بالا گفته شد، تفاوت هایی است که بین پرینتر های سه بعدی صنعتی و خانگی وجود دارد و تمام این موارد را می توان به این صورت خلاصه کرد که پرینتر های سه بعدی صنعتی برای اینکه برای ساخت قطعاتی است که مستقیم در صنعت استفاده می شوند باید به گونه ای طراحی و ساخته شوند که قابلیت پرینت تمام فیلامنت ها با حداکثر کیفیت و دقت در سریعترین زمان ممکن را داشته باشند.

در صورتی که در پرینتر های سه بعدی خانگی به دلیل اینکه در مواردی مانند آموزش، سرگرمی و در برخی موارد ساخت قطعات اصلی( ولی نه چندان دقیق) مورد استفاده قرار می گیرند باید به گونه ای ساخته شوند که از لحاظ قیمت توجیح پذیر باشند.

خدمات پرینت سه بعدی و طراحی در شرکت آرلی

آرلی فروشنده انواع پرینترهای سه بعدی و فیلامنت می باشد . شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مشخصات پرینتر با شماره ۲۶۳۱۲۳۹۷-۰۲۱ تماس حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − 1 =