مقالات

انواع پرینتر سه بعدی رنگی

معرفی پرینتر سه بعدی رنگی برای ساخت مجسمه و ماکت

بدلیل اینکه کاربرد پرینتر سه بعدی زیاد است در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. در بسیاری از این صنایع شما نیاز به محصولات رنگی خواهید داشت. به عنوان مثال فرض کنید که یک مجموعه صنعتی را قرار است پرینت سه بعدی بگیرید که از چند بخش مختلف تشکیل شده و باید این بخش ها را با تغییر رنگ از هم تفکیک کنید.

یا قطعات هنری مانند یک گلدان را قرار است پرینت بگیرید که برای جذابیت بیشتر بخواهید رنگ خاصی داشته باشد. و یا ماکت قطعه ای را بسازید مثل قلب انسان که نیاز است به همان رنگ قرمز ساخته شود.

 

پرینتر سه بعدی رنگی

در تمام این موارد شما نیاز خواهید داشت که رنگی به غیر از رنگ سفید استفاده کنید. ولی شاید یکی از پر کاربرد ترین دلایل استفاده از رنگ های متنوع، برای ساخت مجسمه باشد چرا که در این مورد شما در یک نمونه پرینت ‌ سه بعدی به تعداد زیادی رنگ متنوع نیاز خواهید داشت. حال سوال این جاست که این قطعات را به چه صورت پرینت باید کرد و به چه پرینتری نیاز خواهید داشت؟

پرینتر سه بعدی رنگی چیست؟

پرینترهای زیادی می توانند‌ در تکنولوژی های متفاوت قطعات را به صورت رنگی پرینت سه بعدی بگیرند که متناسب با نیاز، از آن ها می توان استفاده کرد که در ادامه به این موارد اشاره خواهیم کرد.

خیلی از مواقع شما قطعات را به صورت تک رنگ نیاز دارید مانند ساخت ماکت قلب. در این صورت شما نیاز به دستگاه خاصی ندارید و با همان پرینترهای سه بعدی FDM که از معمولی ترین نوع پرینتر سه بعدی است می توانید استفاده کنید. فقط کافی است که از فیلامنت قرمز به جای فیلامنت سفید استفاده کرد. لذا در مواردی که فقط از یک رنگ استفاده می کنید نیازی به تغییر تکنولوژی نخواهید داشت.

ولی پرینترهای سه بعدی FDM صرفاً جهت  ساخت قطعات رنگی تک رنگ‌ مورد استفاده قرار نمی گیرند. پرینترهای سه بعدی FDM توسط سیستم اکسترودر رشته های فیلامنت را نیمه ذوب کرده و آماده پرینت می کنند. و بخش اصلی در پرینت سه بعدی  در تکنولوژی FDM همین قسمت اکسترودر می باشد. لذا شما می توانید با اضافه کردن تعداد اکسترودرها امکان پرینت با دو یا چند اکسترودر را به صورت همزمان داشته باشید. در این صورت می توان در یک قطعه از چند رنگ ‌متفاوت برای پرینت سه بعدی قطعه مورد نظرتان استفاده کنید.

به این صورت که هر فیلامنت رنگی را در یک اکسترودر قرار دهید. برای این کار کافی است در نرم افزار تعداد اکسترودر ها را مشخص کنید. و تنظیمات پرینت سه بعدی برای این که هر قسمت را کدام اکسترودر پرینت بگیرد انجام دهید. لذا در حین پرینت، پرینتر به صورت اتوماتیک و به محض رسیدن به لایه مشخص شده، از اکسترودر دیگر برای پرینت استفاده خواهد کرد.

مشکلی در پرینت به روش پرینتر سه بعدی چند نازله وجود دارد در این است که به دلیل دمای بالا ممکن است در حین پرینت مقداری فیلامنت از اکسترودری که استفاده نمی شود خارج شده و بر روی قطعه بریزد. در این صورت رنگ ها در هم ترکیب شده و کار پرینت کثیف خواهد شد.

علاوه بر این که به ازاء اضافه کردن هر اکسترودر پرینتر ، فضای میز قابل پرینت نیز کوچک تر می شود. به همین دلیل پرینترهای سه بعدی چند نازله خیلی مورد استقبال قرار نگرفته اند و فقط در موارد خاص از آن ها استفاده می شود.

پرینتر سه بعدی رنگی چیست؟

یک نوع دیگر برای این که بتوان از پرینترهای سه بعدی FDM برای ساخت قطعات رنگی استفاده کرد ترکیب فیلامنت با کارتریج جوهر است. که در حال حاضر شرکت ZYZ PRINTING از آن استفاده می کند. در حال حاضر می توان گفت تنها پرینتر سه بعدی FDM که می تواند قطعات را به صورت تمام رنگی پرینت بگیرد محصول همین شرکت و به نام DA VINCHI COLOR می باشد. در این پرینتر علاوه بر این که فیلامنت ها از طریق اکسترودر و به صورت لایه به لایه پرینت می شوند، به دلیل بهره گیری از کارتریج جوهر KCMY در حین پرینت رنگدانه ها را در هر لایه بر روی فیلامنت میچکاند.

با استفاده از این تکنولوژی می توان قطعات تمام رنگی را از پرینترهای FDM به دست آورد. برای این که بتوان از سیستم کارتریج و فیلامنت به صورت همزمان استفاده کرد، از نرم افزار مخصوص همین شرکت به نام XYZ MAKER می توان استفاده کرد که نرم افزار ساده ایست و هر شخص و با هر رده سنی می تواند از آن استفاده کند.

همچنین بخوانید : نرم افزارهای پرینتر سه بعدی را بشناسید

مشکل این تکنولوژی در حال حاضر کیفیت نسبتاً پایین محصولات پرینت شده می باشد. شاید دلیل آن را بتوان جدید بودن آن دانست و این که فعلا تنها شرکتی که بر روی این تکنولوژی کار کرده همین شرکت XYZ می باشد.

تکنولوژی پرینتر سه بعدی

در هر صورت می توان از آن در صنعت و یا آموزش استفاده کرد. بخصوص برای رده سنی پایین تر که می توانند فایل های خود را به راحتی دانلود کنند و به صورت تمام رنگی به وسیله این پرینتر سه بعدی پرینت بگیرند. هر چند این نوع از پرینتر سه بعدی بسیار جذاب است ولی هزینه آن بسیار بالا است. علاوه بر قیمت این دستگاه که نزدیک به 3500 دلار می باشد کارتریج های آن نیز که مصرفی است و باید مدام تعویض گردد نیز گران می باشد.

علاوه بر این که شما باید چهار کارتریج برای این پرینتر استفاده کنید تا بتوانید قطعات را به صورت تمام رنگی پرینت سه بعدی بگیرید. لذا شاید استفاده از این دستگاه برای هر شخصی توجیه پذیر نباشد. در صورتی که بخواهید به شکل صنعتی به این موضوع نگاه کنید شاید موارد بالا را نتوان به عنوان پرینترهای سه بعدی تمام رنگی استفاده کرد.

چرا که کیفیت و دقت مورد نیاز را نخواهد داشت. برای این که بتوانید از پرینترهای سه بعدی به عنوان دستگاهی برای ساخت قطعات رنگی در صنعت استفاده کنید باید از پرینترهای سه بعدی بایندرجت استفاده کنید. برای این که بدانید پرینتر سه بعدی بایندرجت چطور کار می کند.

نحوه کارکرد پرینتر سه بعدی رنگی

در ادامه در خصوص نحوه کارکرد این پرینتر سه بعدی توضیح خواهیم داد.

پرینتر سه بعدی ( BINDER JET )

شاید بتوان گفت پرینتر سه بعدی BINDER JET تلفیقی از دو روش FDM و SLS می باشد. با این تفاوت که به جای استفاده از لیزر برای خشک کردن مواد مصرفی از یک ماده شیمیایی جهت چسباندن پودر مواد مصرفی استفاده می شود. مواد مصرفی در این روش نیز می تواند پودر فلز، انواع پلیمر و یا شن و سرامیک باشد.

روش کار به این صورت است که ابتدا میز کار در بالاترین حالت قرار دارد و همانند روش پرینتر سه بعدی SLS در هنگام شروع پرینت به اندازه یک لایه میز کار پایین آمده و منبع پودر مواد مصرفی یک لایه مواد را به وسیله تیغه ای که در انتها قرار دارد به سطح میز کار پوشش می دهد. سپس یک کارتریج که شبیه به اکسترودر پرینترهای FDM است در سطح لایه حرکت کرده و قطرات چسب را در نقاطی که توسط ترم افزار مشخص شده می چکاند. این کار باعث چسبیدن پودرها به هم می شود و لایه اول شکر می گیرد.

پرینتر سه بعدی ( BINDER JET )

در صورتی که بخواهیم قطعه پرینت شده رنگی باشد، جوهر کاتریج با رنگ های CMYK، رنگ را روی سطح کار به وسیله تزریق چسب شکل می دهد. بعد از تکمیل لایه اول میز کار به اندازه یک لایه پایین آمده و همزمان منبع مواد مصرفی به انداز یک لایه بالا می آید و پودر را مجدد به سمت میز کار هدایت می کند و همین فرآیند تا انتها و تا شکل گیری کامل قطعه کار ادامه پیدا می کند.

بعد از اتمام پروسه پرینت سه بعدی به دلیل محصور شدن قطعه کار داخل پودرهای استفاده نشده نیاز است به وسیله دستگاه متراکم کننده هوا، قطعه کار را از داخل پودر خارج کنند.

نکاتی در خصوص پرینتر های سه بعدی بایندر جت

۱- پرینترهای سه بعدی  BINDER JET همانند SLS نیاز به ساپورت گذاری ندارند. لذا کیفیت قطعات خروجی نسبت به FDM يا سایر تکنولوژی ها می تواند به مراتب بالاتر باشد.

2- در پرینتر های سه بعدی نسبت به طول و عرض دستگاه می توان قطعه را ساخت. چرا که قطعه کار باید یر روی میز بچسبد. ولی به دلیل اینکه در تکنولوژی Binder Jet قطعه کار در مخزن چودر محصور می شود، نیازی به چسبیدن بر روی میز کار را ندارد. لذا شما می توانید از کل فضای مخزن برای ساخت قطعه استفاده کنید که این کار در ساخت قطعات تعدادی( و نه صرفا یک قطعه با سایز بزرگ) می تواند مزیت خوبی باشد.

3- ارتفاع لایه در این تکنولوژی به نوع مواد مصرفی وابسته است. به دلیل تنوع در نوع مواد مصرفی متناسب با اینکه از چه متریالی استفاده می کنیم ارتفاع لایه مشخص می شود. مثلا برای فلز معمولا 50 میکرون استفاده می شود. در صورتی که برای متریالی مانند شن که در ریخته گری کاربرد دارد تا 400 میکرون در نظر می گیرند.

جهت ارائه خدمات پرینت سه بعدی رنگی وارد سایت شده و تماس بگیرید

پرینتر سه بعدی رنگی چیست

به طور کلی با وجود پرینتر های سه بعدی که می توانند قطعات را به صورت رنگی پرینت بگیرند سبب شده تا هر روز محدودیت های پرینتر سه بعدی کمتر شود و می توان متصور شد که در آینده ای نزدیک پرینتر سه بعدی می تواند جایگزین بسیاری از روش های سنتی گردد.

آرلی فروشنده انواع فیلامنت های پرینتر سه بعدی

شرکت آرلی فروشنده انواع فیلامنت و پرینترهای سه بعدی می باشد. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص خرید فیلامنت با شماره ۲۶۳۱۲۳۹۷-۰۲۱ تماس حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 4 =