مقالات

پولیش کاری قطعات پرینت شده چگونه است؟

مزیت و معایب پولیش کاری قطعات پرینت شده چه می باشد؟

یکی از مشکلاتی که ممکن است قطعات پرینت سه بعدی داشته باشند کیفیت خروجی آن هاست. همانطور که می دانید روش پرینتر سه بعدی بر مبنای ساخت لایه به لایه و افزایشی است.

به این صورت که در نرم افزار برش های فرضی بر روی قطعه کار شکل می گیرد و در هر مرحله پرینت سه بعدی، یکی از برش ها ساخته می شود و بعد از اتمام این لایه، لایه بعدی بر روی لایه پرینت شده شکل می گیرد. بر خلاف روش تزریق پلاستیک که در زمان چند ثانیه مواد مذاب داخل قالب به یک باره تزریق می شود.

پولیش پرینتر سه بعدی

همین امر سبب می شود که بعد از پرینت سه بعدی قطعه، اثر لایه ها بر روی قطعه مشخص باشد. در حالتی که به عنوان نمونه سازی بخواهیم از قطعه پرینت شده استفاده کنیم قطعاً مشکلی نخواهد بود.

به دلیل این که لایه ها در ابعاد میکرون ساخته می شوند، لذا به عنوان نمونه سازی استحکام مناسبی می توانند داشته باشند. ولی در صورتی که بخواهیم از آن به عنوان قطعه اصلی استفاده کنیم یا به عنوان یک محصول نهایی جهت فروش استفاده کنیم، اثر همین لایه ها باعث کاهش کیفیت و ظاهر قطعه کار می شود.

یا در مواقعی که بخواهیم از قطعه کار به عنوان نمونه قطعه جهت قالب گیری استفاده کنیم، بر روی قالب نیز تاثیر خواهد گذاشت و کل محصولات تیراژی ما نیز تحت تاًثیر همین کیفیت ساخته خواهد شد.

لذا در این مواقع باید فاصله ایجاد شده بین این لایه ها را از بین برد. مخصوصا اگر قطعه کار شما به عنوان یک دکور یا اثر هنری باشد، که در این صورت کیفیت ظاهر کار از هر چیز مهم تر است. در این مواقع شما نیاز به عملیاتی بعد از پرینت خواهید داشت که اصطلاًحا به آن POST PRINTING یا پرداخت کاری گفته می شود.

با پرداخت کاری شما می توانید به راحتی فاصله خالی ایجاد شده بین لایه های پرینت را از بین بیرید و به کیفیت مورد انتظار خود از محصول نهایی برسید. روش های مختلفی برای پرداخت کاری و افزایش کیفیت قطعات پرینت سه بعدی شده وجود دارد که متناسب با میزان حساسیت کار و کیفیت مورد انتظار از آن ها استفاده می کنند.

ولی در تمامی این مراحل میتوان با افزایش کیفیت سطح قطعه کار، محدودیت پرینتر سه بعدی را رفع کرد. مانند روش حمام استون که با استفاده از حلال مواد مصرفی و تبخیر آن، به صورت میکرونی از قطع کار لایه برداری کرد تا به سطح یک نواخت از محصول برسیم.

یا مثلاً روش بتونه کاری که در این روش می توان با پاشش بتونه بر روی قطعه کار با استفاده از پیستوله، تمام درزهای موجود بر روی قطعه کار را پوشاند و یک سطح بسیار عالی از قطعه کار را فراهم کرد.

افزایش کیفیت با پولیش

در روش بتونه شما می توانید یک کیفیت سطح عالی از قطعه پرینت شده در حد پولیش نهایی داشته باشید. لذا در صورتی که قطعه پرینت شما قرار است به عنوان دکور استفاده شود ( مانند لوگوی یک شرکت یا مجسمه ای خاص) می توانید یک کیفیت سطح بی نظیر داشته باشد.

علاوه بر این که در روش بتونه، بعد از مرحله پولیش قطعه پرینت، شما می توانید بر روی سطح پولیش شده رنگ کاری کنید. با توجه به این که با استفاده از روش پرینت سه بعدی می توان قطعات پیچیده را به راحتی ساخت، لذا مجسمه هایی با احجام پیچیده یا جزئیات زیاد که ساخت شان با روش های سنتی بسیار دشوار است، با روش پرینت سه بعدی و پرداخت و پولیش نهایی قطعه پرینت شده به راحتی در دسترس خواهد بود.

همچنین بخوانید: بالا بردن کیفیت پرینتر سه بعدی

آیا تمام قطعات پرینت شده را باید پولیش کرد؟

ما در این بخش به این سوال که آیا همه قطعات را باید پولیش کرد بطور کامل توضیح داده ایم:

نمونه سازی

همانطور که قبلا نیز اشاره شد، قطعاتی که برای نمونه سازی پرینت شده اند اساساً نیازی به پولیش و پرداخت کاری ندارند.

نمونه برای ساخت قالب

قطعاتی که قرار است به عنوان نمونه قالب گیری استفاده شوند، به دلیل این که قرار است محصولی به تعداد بالا از نمونه اولیه ساخته شود، باید حتما پرداخت و حتی پولیش کاری شود. چرا که کوچکترین عیب در قطعه در تمامی محصولات نیز تکرار خواهد شد.

همچنین بخوانید: ساخت قالب با پرینتر سه بعدی چگونه انجام می شود؟

محصول نهایی

محصول نهایی به قطعاتی گفته می شود که بعد از پرینت مستقیماً در صنعت استفاده می شوند. در صورتی که صرفاً استحکام مطرح باشد شاید نیازی به پرداخت کاری و پولیش نداشته باشیم. در این گونه موارد می توان با تنظیمات پرینت و کاهش ضخامت لایه های پرینت در نرم افزار، فاصله بین لایه ها را کاهش داد.

مزیت پرینتر سه بعدی

در این صورت به دلیل فشرده شدن لایه ها بر روی هم در حین پرینت، ناخودآگاه تا حدی قطعه کار پرداخت شده و در این صورت می توان در این گونه قطعات پرداخت کاری و پولیش انجام نشود. ولی بعضی از محصولات نهایی که ظاهرشان نسبت به استحکام کار از اهمیت بیشتری برخوردار است قطعاً باید پرداخت کاری شوند.

قطعات دکوری

قطعات دکوری به نوعی محصول نهایی هستند چون مستقیماً مورد استفاده قرار می گیرند. بسیاری از قطعات دکوری به دلیل پیچیدگی زیادی که دارند را نمی توان به راحتی پرداخت کاری و پولیش کرد. مگر از روش حمام استون که دقت خیلی بالایی نسبت به روش بتونه و رنگ ندارد.

لذا در مورد قطعات دکوری و تزئینی بهترین روش این است که با بالاترین تنظیمات کیفیتی پرینت شوند. مگر در مواردی که این قطعات طرحی ساده تر داشته باشند، و نیاز است رنگ کاری هم بشوند. در این صورت می توان از روش بتونه، قطعه کار را پولیش کرد تا بعد از رنگ کاری کیفیت عالی از قطعه کار داشته باشیم.

نکته مهم این است که در صورتی که قطعه کار نیاز به رنگ کاری داشته باشه حتماً باید پولیش شود. در غیر این صورت رنگ در بین درزها نیز پاشیده شده و سبب می شود که این درزها و فاصله ها به راحتی دیده شود. و یک حالت سایه روشن بر روی قطعه کار شکل بگیرد.

مزیت های پولیش کاری قطعات پرینت شده

پولیش کاری قطعات پرینت شده مزیت های بسیار زیادی دارد که ما به این مزیت ها اشاره کرده ایم

۱- کیفیت ظاهری

همانطور که از اسم پولیش کاری پیداست پولیش قطعات پرینت باعث افزایش کیفیت قطعات پرینت شده و محدودیت پرینتر سه بعدی را از بین می برد.

۲- افزایش استحکام قطعات پرینت شده

یکی از مزیت های بتونه کاری و پولیش قطعه کار پرینت شده افزایش استحکام محصول نهایی است. وجود درزهای پرینت احتمال شکست در آن نقاط را افزایش می دهد. هر چند با کاهش ضخامت لایه های پرینت، می توان تا حد بسیاری از کاهش مقاومت در برابر شکست قطعه کار جلوگیری کرد. ولی در نهایت استقامت قطعات تزریق را نخواهد داشت.

بتونه کاری سبب می شود که تمام درزهای لایه های پرینت از بین برود و لذا مقاومت قطعه کار در این نواحی نیز افزایش یابد و می توان گفت از نظر استقامت بسیار شبیه به تزریق خواهد شد.

۳- امکان تولید تیراژ قطعات با پرینتر سه بعدی

همان طور که قبلاً اشاره شد برخی محصولات نهایی که ظاهرشان اهمیت دارد را باید پرداخت کاری و پولیش کرد. با این کار امکان تولید محصول نهایی که تیراژ کاری پایین دارد و از نظر اقتصادی روش تزریق پلاستیک توجیه پذیر نمی باشد را می توان به روش پرینتر سه بعدی تولید نمود. با این کار می توان با حداقل سرمایه گذاری محصولات متنوعی را تولید نمود بدون این که نیاز به ساخت قالب تزریق داشته باشیم.

معایب یا محدودیت های پولیش و پرداخت قطعات پرینت سه بعدی

از محدودیت های پولیش کاری قطعات پرینت شده می توان به موارد زیر اشاره کرد

۱- زمان بر بودن

پولیش کاری نسبتاً زمان بر می باشد. چرا که مراحل متعددی برای پولیش یک قطعه می تواند وجود داشته باشد تا بتوان یک قطعه صاف و صیقل بدست آورد.

معایب پولیش کردن

مثلا در بتونه کاری ابتدا باید آستر زده شود، سپس با سمباده در یک مدت زمان مشخص سطح کار را پرداخت کرد و مجداً با بتونه درزهای احتمالی را پوشاند. همین مراحل ممکن است به قدری زمان بر شود که از زمان ساخت قطعه به روش پرینت سه بعدی نیز طولانی تر شود.

2- نیاز به نیروی متخصص

پولیش و پرداخت کاری یک کار بسیار تخصصی است به طوری که اگر تجربه کافی نداشته باشید احتمال آسیب به قطعه نیز وجود دارد. لذا این کار از عهده هر کسی بر نمی آید و در صورتی که حجم کاری زیاد باشد شاید در بحث پرداخت کاری و پیدا کردن نیروی متخصص دچار مشکل بشوید.

۳- محدودیت در پرداخت و پولیش

پولیش کاری اگر به صورت دستی باشد قطعاً در تنوع محصولات محدودیت دارد. شما قطعاً نمی توانید قطعات پیچیده را به راحتی پولیش و پرداخت کنید. لذا پرداخت کاری معمولا برای قطعات با سطح نسبتاً ساده مورد استفاده قرار می گیرد. هر چند که شما می توانید به روش حمام استون قطعات پیچیده را نیز پرداخت کنید. ولی قطعاً کیفیت بتونه کاری را نخواهد داشت.

به طور کلی پرینتر سه بعدی با وجود تمام مزیت هایی که دارد دارای محدودیت ساخت لایه ای است و به تنهایی کل مراحل تولید که شامل ساخت و پرداخت قطعه است را نمی تواند انجام دهد، ولی با وجود پرداخت کاری می توان محدودیتی که پرینتر سه بعدی برای تولید کنندگان به وجود می آورد را بر طرف کرد و از پرینتر سه بعدی به عنوان یک ماشین افزار قدرتمند در صنعت تولید بهره برد.

خدمات پرینتر سه بعدی و فیلامنت در شرکت آرلی

شرکت آرلی انجام دهنده خدمات پرینت سه بعدی و  فروشنده انواع پرینترهای سه بعدی و فیلامنت می باشد . شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مشخصات پرینتر با شماره ۲۶۳۱۲۳۹۷-۰۲۱ تماس حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + پنج =