مقالات

مشکلات پرینتر سه بعدی

آشنایی با مشکلات پرینتر سه بعدی

در کنار مزیت هایی که پرینتر سه بعدی دارد، در طول زمان استفاده ممکن است دچار مشکلاتی شود که از کیفیت خروجی قطعات پرینت شده بکاهد. با دانستن این مسائل و حل این مشکلات احتمالی می توان قطعات بسیار با کیفیتی را با پرینتر سه بعدی ساخت.

در این مقاله قصد داریم برخی از این خرابی و مشکلات پرینتر سه بعدی را عنوان کنیم. در بررسی عیب یابی پرینتر سه بعدی، برخی از این عیب ها به دلیل خراب شدن قطعات است و برخی دیگر به دلیل مشکلات در حین اجرای پرینت سه بعدی است که در صورت خراب شدن قطعات مصرفی، این قطعات باید تعمیر یا تعویض گردند. در ادامه مهم ترین مشکلات در حین استفاده از پرینتر سه بعدی را بررسی خواهیم کرد.

مشکلات پرینتر سه بعدی که باید بدانید

در حین کار کردن با پرینتر سه بعدی ممکن است دستگاه دچار مشکل شود ما در این بخش بطور کامل درمورد خراب شدن پرینتر سه بعدی توضیح داده ایم :

۱- گرفتگی نازل

یکی از شایع ترین عیب هایی که در پرینت سه بعدی اتفاق می افته گرفتگی نازل ورودی فیلامنت می باشد. جنس نازل پرینتر سه بعدی معمولا از برنج است (هر چند می تواند تیتانیوم هم باشد) و استهلاک نسبتا بالایی دارد. عوامل زیادی باعث گرفتگی نازل می شود مانند:

عمر نازل

همانطور که گفته شد نازل استهلاک بالایی دارد و در صورتی که در بهترین حالت از نازل استفاده شود، معمولا باید بعد از سه الی شش ماه تعویض گردد تا بتوان حداکثر کیفیت خروجی از قطعات پرینت سه بعدی را داشت.

عمر نازل

کیفیت فیلامنت

یکی از عوامل مهم در گرفتگی نازل پرینتر سه بعدی کیفیت فیلامنت می باشد. قطر فیلامنت در نرم افزار نوشته می شود و متناسب با همین قطر، مواد از نازل خارج می شود.

در صورتی که قطر فیلامنت در طول یک رول ثابت نباشد، باعث تجمع فیلامنت مازاد، و در نهایت گرفتگی نازل می شود. ناخالص بودن فیلامنت نیز می تواند یکی دیگر از عوامل مهم در کیفیت فیلامنت پرینتر سه بعدی باشد.

گرد و غبار

از دیگر عوامل تأثیر گذار در گرفتگی نازل را می توان گرد و غبار محیط نام برد. در طول پرینت گرد و غبار بر روی فیلامنت می نشیند و همراه فیلامنت داخل نازل می شود. تجمیع این گرد و غبار نیز بعد از مدتی می تواند سبب گرفتگی نازل و خراب شدن قطعه پرینت سه بعدی شما شود.

برخورد نازل با میز پرینتر

عدم کالیبره نبودن دستگاه ممکن است سبب برخوردهای نازل با میز پرینتر سه بعدی شود. که این امر در دراز مدت سبب خودرگی نازل شده و بعد از مدتی نازل کارآیی خود را از دست می دهد. وقتی که نازل از کار می افتد فیلامنت از نازل خارج نمی شود و پرینتر سه بعدی بدون فیلامنت به کار پرینت ادامه می دهد و کار پرینت خراب می شود.

نازل پرینتر سه بعدی قابل تعمیر نیست و به دلیل قیمت پایینی که دارد بهتر است مدام تعویض گردد تا با مشکل خرابی قطعات پرینت سه بعدی مواجه نشوید. چرا که علاوه بر زمان از دست رفته، ممکن است هزینه فیلامنت مصرفی شما نیز بالا برود که به مراتب هزینه ای بالاتر از نازل پرینتر سه بعدی دارد.

2- گرفتگی لوله تفلون در پیچ سوراخ دار

فیلامنت قبل از ورود به نازل در مسیر اکسترودر از پیچ سوراخ داری عبور می کند که کار هدایت فیلامنت از اکسترودر به نازل را دارد. جنس این پیچ فلز است و برای این که گرما باعث چسبندگی فیلامنت به پیچ نشود از تفلن داخل پیچ استفاده می شود.

در صورتی که گرما از یک حد استاندار بالاتر برود ممکن است تفلن نیز خاصیت خود را از دست بدهد و باعث گرفتگی اکسترودر شود. سرویس اکسترودر پرینتر سه بعدی همانند نازل هزینه زیادی ندارد و بهتر است به ازای هر دو یا سه مرتبه ای که نازل را تعویض می کنید، قبل از گرفتگی تفلن اکسترودر را نیز سرویس کنید.

3-  خرابی فن اکسترودر

برای جلوگیری از گرم شدن اکسترودر و گرفتگی تفلن پیچ سوراخدار، یک فن کوچک بر روی اکسترودر تعبیه شده است. یکی از عوامل گرفتگی تفلن، از کار افتادن فن خنک کننده اکسترودر می باشد.

در برخی مواقع ممکن است فن به طور کامل توقف نکرده باشد، ولی سرعت پایین حرکت فن سبب گرم شدن اکسترودر شود. لذا در صورتی که فن دستگاه عملکرد مناسب خود را نداشته باشد بهتر است تعویض گردد تا از گرفتگی تفلن و نازل جلوگیری به عمل آید.

خرابی فن اکسترودر

عواملی که در بالا به آن اشاره شد مستقیماً در خروج فیلامنت از نازل مؤثر است. لذا در صورتی که مشاهده کردید قطعه کار شما نصفه پرینت شده ولی کار پرینت سه بعدی پایان یافته، می توانید موارد ذکر شده را چک کنید که در صورت نیاز تعویض گردند و در صورتی که مشکل از موارد گفته شده نبود، بهتر است با شرکتی که از آن ها دستگاه تهیه کردید و یا یک کارشناس در زمینه تعمیر قطعات پرینت سه بعدی تماس بگیرید تا مشکل دستگاه را پیدا کند.

4- قطع و وصل جریان برق

یکی از مواردی که ممکن است با آن مواجه شوید در این است که قطعه کار شما در یک لایه خاص به اندازه چند میلی متر SHIFT پیدا می کند. عوامل متعددی می تواند باعث این مشکل شود.

که یکی از این موارد نوسانات بسیار ناچیز برق می باشد. در اکثر مواقع نوسان برق باعث توقف پرینت سه بعدی می شود. ولی در برخی موارد نادر ‌پرینت سه بعدی ادامه می یابد ولی ممکن است باعث حرکت جزئی نازل شود. در صورتی که مشکل SHIFT مدام تکرار شود ممکن است از درایور یا شل بودن تسمه یا عوامل دیگر باشد.

قطع و وصل جریان برق

به هر جهت پیشنهاد می شود در صورت بروز این مشکل با کارشناس تعمیر پرینتر سه بعدی مشورت شود. چرا که همانطور که به آن اشاره شد عوامل متعددی می تواند باعث بروز این مشکل شود.

۵- اتمام فیلامنت

در موارد بالا اشاره کردیم در صورتی که پرینت سه بعدی ما اتمام یافت ولی قطعه کار به طور کامل پرینت نشده، می تواند به علت خرابی یکی از قطعات اکسترودر باشد. ولی این در صورتی است که فیلامنت کافی باشد. در برخی موارد به دلیل اتمام فیلامنت کار به صورت ناتمام پرینت می شود که سبب خرابی کار خواهد شد.

البته برای جلوگیری از این اتفاق در برخی پرینترهای سه بعدی سنسوری قرار می دهند که بعد از اتمام فیلامنت دستگاه در حالت PAUSE قرار بگیرد و این امکان را به اپراتور می دهد تا بتواند فیلامنت جایگزین را بر روی دستگاه قرار داده و قطعه را از ادامه کار و بدون خرابی استارت کند.( در حال حاضر شرکت آرلی این امکان را برای تمام پرینترهای سه بعدی خود فراهم کرده است)

همچنین بخوانید : نگهداری از فیلامنت پرینتر چگونه است؟

۶- قطع جریان برق

به غیر از نوسانات برق، قطع برق سبب توقف کامل دستگاه پرینتر سه بعدی می شود. و معمولا باید کار از اول استارت شود. ولی در برخی پرینترهای سه بعدی علاوه بر سنسور اتمام فیلامنت، می توان توقف دستگاه به علت قطعی برق را نیز به کمک یک سنسور و تنظیمات مربوطه کنترل کرد.

به طوری که بعد از وصل شدن برق دستگاه پرینتر سه بعدی به حالت RESUME قرار می گیرد و در صورت انتخاب این گزینه پرینتر سه بعدی به صورت اتوماتیک شروع به گرم شدن می کند و بعد از آماده شدن برای پرینت، از ادامه کار پرینت می گیرد. پرینترهای سه بعدی شرکت آرلی مجهز به سیستم ادامه پرینت هستند.

۷- از کالیبره خارج شدن دستگاه

همانطور که می دانید پرینتر سه بعدی محدودیت ابعاد ندارد و شما می توانید قطعات بزرگ را به صورت چند تکه پرینت بگیرید و در انتهای کار به هم بچسبانید. ممکن است در هنگام چسباندن قطعات بر روی هم، به صورت دقیق بر روی هم قرار نگیرند و یک فاصله بین دو قطعه ایجاد شود.

این عیب به دلیل کالیبره نبودن دستگاه می باشد. در صورتی که دستگاه از کالیبره خارج شود، در هنگام استارت لایه اول بخشی از پرینت ممکن است بسیار سخت باشد و قسمتی شل پرینت شود.

همین امر سبب ناصافی قطعه کار در هنگام قرار گفتن بر روی هم می شود. لذا بهتر است قبل از استارت پرینت سه بعدی(حداقل برای قطعات مونتاژی) پرینتر سه بعدی خود را کالیبره کنید.

از کالیبره خارج شدن دستگاه

در این صورت دو سطح صاف خواهید داشت که به راحتی بر روی هم قرار می گیرند. کالیبره کردن شاید تنها قسمت سخت پرینتر سه بعدی باشد. لذا در برخی از پرینترهای سه بعدی سیستم اتوکالیبره قرار می دهند. اتوکالیبره یک سیستم بسیار دقیق برای کالیبره کردن اتوماتیک دستگاه می باشد.

همچنین بخوانید : نحوه کالیبره کردن پرینتر سه بعدی

در صورت مجهز بودن دستگاه به سیستم اتوکالیبره، قبل از شروع هر پرینت سه بعدی، دستگاه به صورت اتوماتیک کالیبره می شود و نیاز به کالیبره دستی نمی باشد. لازم به ذکر است اکثر پرینترهای سه بعدی شرکت آرلی مجهز به سیستم اتوکالیبره می باشد و در صورت نیاز می توانید بر روی تمام دستگاه های پرینتر سه بعدی آرلی سیستم اتوکالیبره نصب نمایید.

8 – کنده شدن قطعه کار در حین پرینت

یکی از مشکلات در پرینت سه بعدی قطعات در این است که قطعه کار در اواسط کار از میز کنده می شود. این اتفاق معمولا برای قطعات و لوازم جانبی پرینتر سه بعدی  بلند با سطح مقطع کم اتفاق می افتد. دلایل زیادی می تواند باعث این عیب شود که اکثرا به دلیل اپراتوری است. مواردی نظیر چسب کاری نادرست، تنظیمات نادرست نرم افزاری برای تقویت استحکام در برابر شکست، دمای نا مناسب برای میز کار(مخصوصا برای فیلامنت های خاص منظوره) و….

مواردی که در بالا اشاره شد برخی از مشکلات پرینتر سه بعدی ات که ممکن است برای شما در حین کار اتفاق می افتد و اپراتور می تواند این موارد را عیب یابی و حل نماید. در صورتی که به مواردی غیر از موارد فوق مواجه شدید، بهتر است با شرکت خدمات پس از فروش پرینتر سه بعدی ارتباط بگیرید.

آرلی فروشنده انواع پرینتر سه بعدی

شرکت آرلی فروشنده انواع فیلامنت ، پرینترهای سه بعدی و انجام دهنده خدمات پرینت سه بعدی می باشد. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص خرید فیلامنت با شماره ۲۶۳۱۲۳۹۷-۰۲۱ تماس حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + ده =