مقالات

پرینتر سه بعدی نوار نقاله ای (تسمه ای)

پرینتر سه بعدی نوار نقاله ای ( تسمه ای )

پرینترهای سه بعدی انواع مختلفی دارند و در دسته بندی های مختلفی قرار می گیرند. یکی دیگر از این نوع دسته بندی ها، در تکنولوژی به کار رفته آن ها و مواد قابل ساخت شان می باشد.

محبوب ترین نوع پرینتر سه بعدی، پرینترهای سه بعدی با تکنولوژی FDM می باشد. چرا که هم ارزان است و هم کار کردن با آن ها آسان تر می باشد. علاوه بر این که مواد قابل ساخت آن ها پلیمرها هستند که کارآیی بسیار زیادی دارند.

خود پرینترهای سه بعدی FDM نیز با توجه به نحوه ساخت، به چند دسته بندی دیگر تقسیم می شوند. جدیدترین و شاید بتوان گفت یکی از پر کاربردترین نوع پرینترهای سه بعدی FDM، پرینتر های سه بعدی نوار نقاله ای یا تسمه ای می باشد. نوع سیستم حرکتی و تکنولوژی پرینترهای سه بعدی نوار نقاله ای شبیه به مدل CORE XY می باشد و به نوعی می توان گفت مدل پیشرفته پرینتر CORE XY است.

پرینتر سه بعدی تسمه ای

ولی شکل ساخت و میز دستگاه آن تفاوت هایی با مدل CORE XY دارد که همین تفاوت سبب کارآیی بسیار زیاد پرینتر سه بعدی نوار نقاله ای شده که به سرعت نیز در حال پیشرفت است. و شرکت های بسیاری در دنیا بر روی ساخت این پرینتر سه بعدی سرمایه گذاری کرده اند. در ادامه به بررسی دقیق تر پرینتر سه بعدی نوار نقاله ای می پردازیم:

شماتیک کلی پرینتر نوار نقاله ای

همانطور که گفته شد پرینتر سه بعدی نوار نقاله ای تقریبا به سبک‌ CORE XY ساخته شده. تفاوت این پرینتر با CORE XY در محور Z است که تحت زاویه قرار دارد و همین زاویه این امکان را به وجود آورده که بتوان یکی از محورها( محورY) بدون محدودیت در ابعاد ساخته شود. در حقیقت محورY شامل یک نوار نقاله می باشد که حول یک لوله مانند (رولیک) در حال چرخش مداوم است.

پرینتر سه بعدی نوار نقله ای

برای این که بهتر بتوانید با این مکانیزم آشنا شوید می توان به دستگاه تردمیل اشاره کرد. در دستگاه تردمیل نیز مسیری که بر روی آن حرکت می کنید مدام در حال چرخش است و این امکان را می دهد که در یک فضای کوچک مسیر بسیار طولانی را طی کنید. مثال دیگر نیز پله برقی است و دقیقا شبیه به تردمیل در یک مسیر، مدام در حال چرخش می باشد. در پرینتر سه بعدی نوار نقاله ای نیز برای این که بتوانیم قطعات با ابعاد بزرگ را پرینت سه بعدی بگیریم یکی از محورها( عموما محور Y می باشد) مدام در حال چرخش است.

همچنین بخوانید :چاپگر سه بعدی و کاربردهای آن

نکته قابل توجه در این است که قطعه بر روی پرینتر متصل است و قطعا در طول مسیر چرخش به مشکل بر می خورد. لذا در انتهای میز دستگاه کاتری متصل است که قطعه به محض رسیدن به نقطه انتهای میز، با برخورد به کاتر از روی میز جدا شود. برای این که بتوان این امکان را فراهم کرد، لازم است که محورد Z به صورت شیب دار قرار گیرد. زاویه قرار گیری محور Z معمولا ۴۵ درجه می باشد. ولی می توان زاویه را ۳۰ یا ۶۰ درجه نیز در نظر گرفت.

کاربرد پرینتر های سه بعدی نوار نقاله ای

ما در این بخش به کاربردهای پرینتر سه بعدی نوار نقاله ای اشاره کرده ایم:

ساخت قطعات بزرگ

یکی از مهمترین موارد استفاده پرینتر های سه بعدی نوار نقاله ای، ساخت قطعات بزرگ است. چرا که برای ساخت قطعات بزرگ یا باید پرینتر با سایز بزرگ تهیه کرد، که در این صورت هرچه ابعاد قطعه بزرگ تر باشد نیاز به پرینتر با سایز بزرگ تر می شود،که قطعا هزینه خرید بیشتری نیز خواهد داشت. علاوه بر اینکه دستگاه های بزرگ تر نیز هم به فضای بیشتری نیاز دارند و هم کار کردن با آن ها سخت تر می شود.

و یا باید قطعات را به صورت چند تکه ساخت و در انتهای کار قطعات را به هم متصل کرد. از مهمترین مشکلات ساخت قطعات به صورت چند تکه، کاهش دقت قطعات متصل شده است. چرا که قطعات با دست به هم چسبیده می شوند و قطعا کار دست دقت دستگاه را نخواهند داشت.

ساخت قطعات بزرگ با پرینتر سه بعدی

لذا می توان گفت ساخت پرینتر سه بعدی نوار نقاله ای، در کاهش هزینه های ساخت دستگاه بسیار مفید می باشد. علاوه بر اینکه دیگر نیاز نیست که قطعات بزرگ به صورت چند تکه ساخته شوند.

ساخت چند قطعه به صورت هم زمان

از دیگر کاربرد های پرینتر سه بعدی نوار نقاله ای ساخت چند قطعه به صورت هم زمان است. یکی از مشکلات افرادی که با پرینتر سه بعدی کار می کنند، مخصوصا افرادی که کار خدمات پرینت سه بعدی انجام می دهند در این است که در زمان خارج از تایم اداری، قادر به استارت دستگاه نمی باشند.

همین مساله باعث کاهش درآمدشان شده است. لذا برای جبران این زمان نیاز به افزایش تعداد دستگاه شان دارند. در صورتی که در پرینترهای سه بعدی نوار نقاله ای می توانید چند قطعه را بر روی دستگاه قرار دهید و‌ در صورت اتمام قطعه اول، دستگاه شروع به ساخت قطعه دوم می کند. با این قابلیت شما می توانید در طول ۲۴ ساعت شبانه روز از دستگاه استفاده کنید و راندمان کاری شما به حداکثر می رسد.

ساخت قطعات تیراژی

یکی دیگر از کاربرد های پرینتر های سه بعدی نوار نقاله ای ساخت قطعات تیراژی است. شاید بتوان گفت این قابلیت مهمترین کاربرد پرینتر های سه بعدی نوار نقاله ای می باشد.

فرض کنید از یک قطعه بخواهید هزار نمونه بسازید. در حالت عادی شما باید هزار بار دستگاه را استارت کنید( و یا با فرض اینکه دستگاه با سایز بزرگ دارید و می توانید چند نمونه از قطعه را بر روی دستگاه قرار دهید، و یک جا پرینت کنید، باز نیاز دارید که به دفعات زیادی دستگاه را استارت کنید).

مشکلاتی که در ساخت قطعات تیراژی با پرینتر های سه بعدی معمولی است در است که شما باید در هر مرحله که قطعه تمام می شود، قطعه را جدا کنید، میز دستگاه را تمیز کنید و چسب کاری کنید و مجدد پرینت بگیرید و هر چند باری که استارت می کنید، باید پرینتر را کالیبره کنید. همین مساله باعث می شود که زمان ساخت شما افزایش یابد.

دوم اینکه مدام استارت کردن یک قطعه باعث‌خستگی شما می شود. چرا که یکی از مزیت های پرینتر سه بعدی در این است که نیاز به حضور مداوم اپراتور نمی باشد. در صورتی که در ساخت قطعات تیراژی( که عموما قطعات کوچک ‌می باشند) نیاز به یک اپراتور تمام وقت برای استارت مداوم دستگاه است.

ولی مهم ترین مساله در استارت مداوم دستگاه، همان مساله عدم امکان استارت پرینت در زمان خارج از تایم اداری است. با توجه به اینکه قطعه به صورت تیراژی است، در صورتی که نتوان از ۲۴ ساعت زمان شبانه روز برای پرینت سه بعدی استفاده کرد، قطعا پروسه ساخت با پرینتر سه بعدی بسیار طولانی خواهد شد و ‌ممکن است در این صورت روش پرینتر سه بعدی توجیح پذیر نباشد.

استفاده از پرینتر سه بعدی نوار نقاله ای این امکان را به شما می دهد تا بتوانید یک قطعه را به صورت مستمر و ۲۴ ساعته پرینت بگیرید. لذا برای ساخت یک قطعه به تعداد بر فرض ۱۰۰۰ عدد، کافیست در نرم افزار تعداد را مشخص کنید و فقط یک بار دستگاه را استارت کنید و دستگاه شروع به ساخت تیراژی قطعه شما می کند. و هر قطعه ای که تمام شد به وسیله ای که کاتری که در انتهای میز پرینتر وجود دارد از میز جدا می شود.

نکته ی جالب این که اگر به هر دلیلی مانند قطعی برق یا گره خوردن فیلامنت یا هر دلیل دیگری پرینتر متوقف شود، فقط به یک قطعه آسیب می زند. و همین مساله در کاهش هزینه های تولید موثر است.

همچنین بخوانید :  کاربرد های پرینتر های سه بعدی

مزیت استفاده از پرینتر سه بعدی نوا نقاله ای

از مهم ترین مزیت های استفاده از پرینتر سه بعدی نوار نقاله ای در ساخت قطعات تیراژی، در این است که در تمام صنایع می توان استفاده کرد و هر فرد با هر سطح دانش می تواند از آن استفاده کند.

به عنوان مثال شخصی که فروشگاه قطعات یدکی دارد، یا یک شخص تولید کننده قطعات پلاستیکی ممکن است وقت یاد گرفتن و کار کردن با پرینتر سه بعدی را نداشته باشد.در این صورت برای ساخت قطعه خود می تواند یک دستگاه پرینتر سه بعدی نوار نقاله ای تهیه کند و از شرکتی که دستگاه را خریداری کرده بخواهد که فایل مورد استفاده در پرینتر سه بعدی از قطعه مورد نظر خود را برای او آماده کند. لذا برای تولید تیراژی از قطعه ی خود فقط نیاز به استارت پرینتر را دارد، بدون این که نیاز به یادگیری نرم افزار پرینتر سه بعدی را داشته باشد.

نرم افزار پرینتر سه بعدی نوار نقاله ای

در حال حاضر همان نرم افزار هایی است که تاکنون برای پرینتر سه بعدی استفاده می شود، با این تفاوت که تغییراتی برای استفاده در پرینترهای سه بعدی نوار نقاله ای در آن ها ایجاد شده است. مانند نرم افزار محبوب CURA که در پرینترهای سه بعدی نوار نقاله ای نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

نرم افزار پرینتر سه بعدی تسمه ای

امکانات مورد نیاز پرینتر سه بعدی نوار نقاله ای

با توجه به گستردگی پرینتر سه بعدی نوار نقاله ای بهتر است برخی امکانات را برای این پرینتر در نظر گرفت که بتوان حداکثر استفاده را از این پرینتر داشت و شامل موارد زیر است:

۱- دو نازله بودن پرینتر

با توجه به این که یکی از موارد استفاده از پرینتر سه بعدی نوار نقاله ای در تولید تیراژ قطعات است، استفاده از دو نازل برای پرینت کمک می کند که بتوانیم از دو فیلامنت به طور هم زمان استفاده کنیم، که در صورت اتمام فیلامنت اول بتوانیم بدون وقفه در پرینت، از فیلامنت دوم به عنوان حایگزین فیلامنت اول استفاده کنیم.

۲- سنسور اتمام فیلامنت

در صورتی که از دو فیلامنت به صورت هم زمان استفاده نکردیم، بهتر است از سنسور اتمام فیلامنت بهره بگیریم که قطعه کار خراب نشود. همچنین می توان از قابلیت( ادامه ی پرینت) نیز استفاده کرد.

3- استفاده از برد MKS به جای ARDUINO

با توجه به اینکه این نوع از پرینتر سه بعدی عموما در صنعت استفاده می شود، بهتر است از بردهای مخصوص پرینتر سه بعدی مانند MKS استفاده کرد که قابلیت های زیادی بتوانیم از آن داشته باشیم.

4- استفاده از نمایشگر LCD Touch

جذابیت این پرینتر سه بعدی با اضافه کردن نمایشگر لمسی می تواند دو چندان شود. چرا که هزینه ساخت این دستگاه نسبت به قابلیت های زیادی که دارد توجیه پذیر است، می توان ظاهر دستگاه را نیز جذاب کرد.

5- استفاده از میز هولدر قطعه

در پرینتر های سه بعدی نوار نقاله ای برای ساخت قطعات خیلی بزرگ مانند شمشیر یا کشتی یا هر قطعه ای که طول خیلی بلندی دارد، بهتر است از یک میز در انتهای دستگاه استفاده کرد که قسمتی از قطعه کار که از میز جدا شده، بر روی این هولدر کشیده شود، و‌ این کار از خم شدن قطعه جلوگیری می کند.

همچنین بخوانید : راهنمای خرید پرینتر سه بعدی دست دوم

میز پرینتر سه بعدی

خدمات پرینت سه بعدی و طراحی در شرکت آرلی

آرلی فروشنده انواع پرینترهای سه بعدی و فیلامنت می باشد . شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مشخصات پرینتر با شماره ۲۶۳۱۲۳۹۷-۰۲۱ تماس حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × پنج =